Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.07.2011 14:15 - "LOVE IS..."
Автор: beijaflor Категория: Тя и той   
Прочетен: 7853 Коментари: 25 Гласове:
9

Последна промяна: 22.07.2011 11:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

…„Любовта е на върха на чепа ми” – крещеше Ерос – „Чепът ми е целият любов. Искаш ли още малко? Или още предпочиташ онзи охлюв Нарцис? А? Искаш ли? ”– попита той изцъклените очи на бездиханната Рати, докато продължаваше да стиска шията й.

„Не? Кучка!” – след което се изхлузи от нея и отпраши да потърси поредното си завоевание.

Сблъска се с Аполон и го извади от равновесие, което позволи на Орион най-сетне да прокара удар през грациозната му защита, осигурявайки му съдържателен, макар и кратък, курс по анатомия на собственото тяло.

Love hurts…” – каза Орион, след което избухна в смях.

 

До една от преобърнатите маси Агни се беше вторачил, със зяпнала в ужас уста, в пламъка на една от малкото останали запалени свещи, а точно срещу него Инвидия давеше Диоген в пълната му с  розов пунш бъчва, крещейки: „Откри ли го, а? Намери ли тъпото копеле?”

 

Шива се бе усамотил на мраморната тераса и се забавляваше да създава малки, вкаменени от ужас, пухкави създания, които в последствие да размазва с една от многобройните свои ръце, държащи я боен чук, я тефлонов тиган. Като фон над всички се носеше писъкът на Кали, чиито природна гъвкавост и пет чифта ръце не можеха да я отърват от напора на мъжеството на Приапус, успял да я изненада отзад.

В далечния край на стаята Вулкан с ритмични удари на чука си аранжираше остатъците от черепа на Сизиф по близката стена, докато три нимфи се хилеха истерично на това „изкуство” и на съпътстващата го гавра с Купидон.

„Ебаси тъпотията!На кой идиот му е притрябвал лък, който никога не пропуска?” изсумтя Стрелецът като захвърли розовата играчка настрани.


„Хъ-Хъ-Хъ” – отговори Лъвът, късайки крилцата на пъпчивото копеленце, преди да го запрати с все сила през стаята.

„Светът е празен без любооов…..” –само успя да изстене Купидон по пътя към гърлото на Сцила.

„Сигурно си прав, ама на кой пък му пука за света…” – каза Телецът и опъна хлипащата Афродита на канапето...

 

***

Щеше да умре – знаеше го.

Някъде към средата на купона му бе станало ясно…, но не му пукаше.

 

Не беше като останалите им оргии.

Никак даже не приличаше стандартната весела сбирщина от празноглави и леконравни нимфи и мускулесто-мускусни аватари с коефициент на интелигентност на мериносова овца, с които бе свикнал.

На някой малоумник му бе дошла идеята за този „културен обмен”, смесвайки Забравените с Древните и Астроидиотите…, че бе поканил и скапаните философи на всичкото отгоре!

 

Започна както обикновено с тиха музика, роби и приятен бриз, докато се наслаждаваха на плодове, шербет и силен алкохол. Разговори почти нямаше, а по-скоро закачки с открит сексуален подтекст, подготвящи атмосферата за по-нататък.

Но после…

Е, после купонът беше живнал, след като се бе появил онзи странен тип с тъмните очила и маскираните му спътници.

 

И може би все пак всичко щеше да се размине, ако на философите не им бе хрумнало да се перчат и да поизгладят набръчканото си самочувствие с една-две кратки „беседи”, преди задаващото се безумно чукане.

Малоумници!

Поне да се бяха захванали с обичайните си спорове за херувимчета по върховете на иглите или безшумно падащи клонки в горските масиви…или каквото там постоянно бръщолевеха.

Но не!

Подхванаха „най-интересната тема” – Любовта.

 

Силно подозираше, че беше основно, за да се уредят я с допълнителна свирка, я с нещо повече от някоя от нимфите или от (защо не!) богините на Любовта, които пърхаха наоколо в по-голям излишък от обикновено. Освен това бяха усърдно насърчавани в усилията си и от гадното, досадно, прехвърчащо леке Купидон, който в собствената си хилядолетна сексуална неудовлетвореност все още безумно вярваше, че някой ще му върже.

Така или иначе не след дълго, под звуците на арфите, заваляха заучени фрази от рода на: „Любовта е най-великата”, „Любовта е вечна”, „Любовта е живот”, „Любовта е непобедима”…

 

„С цялото ми уважение” – прекъсна ги изящен баритон – „Позволете ми да не се съглася…”

 

Репликата бе дошла от един от ъглите, където Непознатият отпиваше от уискито си.

 

„Като начало смятам, че голяма част от заблудата ви произтича от широко разпространеното объркване на Любов и Похот, за което може да се допитаме до мнението на достопочтения Ерос...”

 

„Достопочтения” Ерос в този момент, със съсредоточено изражение, породено от опита да координира пръстите си при доволно количество алкохол в системата, се опитваше да разкопчее робата на някаква третокласна нимфа и в това си състояние не можеше да  бъде обект на каквото и да е допитване.

 

„…А и единствената уникалност на преждеспоменатата е във факта,” – продължи Непознатият – „че ви кара да се чувствате добре. От друга страна и пикаенето след шест бири ви кара да се чувствате добре, както тук присъстващият Бакхус може да засвидетелства, но уви, за това изживяване възхвалите са рядко срещани…”

 

„Млади човече” – започна покровителствено един от философите, очевидно пропуснал предупредителната иронична усмивка на Непознатия.

„Кой по дяволите сте Вие и как си позволявате да говорите! Всеизвестно е, че Любовта е най-силната, най-завладяващата и най-великата емоция. За нея се правят чудеса! Неща, които …”

 

Шамарът на Непознатия го прати на пода.

 

„Нека Ви прекъсна за момент...” – каза той докато нахлузваше обратно ръкавицата си– „Любовта определено НЕ Е най-силната емоция. Именно защото е емоция. Да сравняваме по сила две емоции би било като да спорим за далечината на полета на две копия, лежащи на земята, без да знаем кой и накъде ще ги запрати. Всичко, стари развратнико, зависи от стимула”.

 

Потресеният потенциален любител на страстни нимфи бе толкова шашардисан, че не можа да затвори уста, или да наддигне задника си от пода.

 

Непознатият се обърна и продължи:

 

„И преди да ме залеете с куп „доводи” как за любовта са сторени чудеса, и как само тя е способна да накара индивида да забрави себе си, нека вметна, че подобни плиткоумни изявления са подходящи само за тези, които никога не са изпитвали истински Гняв, Ревност или Страх …или в случаите, когато се опитвате да се набутате под нечие бельо например.

Да, Любовта е уникална емоция, но единствено в това, че комбинира безумно приятно и опияняващо усещане с почти универсална ненаказаност. Тя ви позволява да се потопите в удоволствие, докато концентрирано сте вперили поглед в собственото си Его, запращайки потенциалната Вина натирена в ъгъла.  
Е, да - понякога се налага да се самобичувате, но само наужким…докато егото ви пее, а всички наоколо ви тупат по рамото и ви окуражават, че в Нейно име всичко е простено.”

 

„Безумие!” – чу се отстрани.

„Псевдоинтелектуални глупости…” просъска друг от философите. „Никой не може да победи Любовта!”

 

„Смятате ли?” – усмихна се Непознатият – „Тук съм с трима приятели, които рядко са канени, но почти винаги успяват да се промъкнат на купона, който наричате живот. Позволете да ви ги представя: Лиса, Зелус и Фобос - апгрейднатите версии. Нека потанцуваме!”

 

С изящен жест забулените фигури свалиха маските си.

В последвалата истерия едва ли имаше индивид, който да остана безучастен.


Минути по-късно купонът наистина започна…

 

***




Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. helloworld - Деймос
21.07.2011 14:28
зает ли беше?
цитирай
2. beijaflor - :)
21.07.2011 14:51
Кефиш ме с тоя коментар!
цитирай
3. kite333 - Ти ме ошашави.
21.07.2011 14:55
Направо се разбих.
Няма да ти правя анализи на текста- по-оригинален от друг път е.
Само да отбележа,че ми се виждаш ядосан.
А това сега ще си го предъвкам още няколко пъти ей-тъй за себе си :
" Да, Любовта е уникална емоция, но единствено в това, че комбинира безумно приятно и опияняващо усещане с почти универсална ненаказаност. Тя ви позволява да се потопите в удоволствие, докато концентрирано сте вперили поглед в собственото си Его, запращайки потенциалната Вина натирена в ъгъла"
цитирай
4. beijaflor - Не се коси Кити ;)
21.07.2011 15:00
Хич ама хич не съм ядосан...
Напротив аз съм удивително доволен и щастлив! :)
цитирай
5. kite333 - Де да знам,така ми изглежда отстрани
21.07.2011 15:06
сякаш ти се иска да кажеш да и таковам майката на Любовта и т.н. и т.н.
Може и да ми се струва само :))
цитирай
6. beijaflor - Само ще се усмихна "под мустак" ;)
21.07.2011 15:10
Струва ти се.
Но пък всеки чете различно...
цитирай
7. helloworld - само
21.07.2011 15:19
с коментара ли? :))))
цитирай
8. kite333 - Eй момченце :)))
21.07.2011 15:20
с моите коментари по моята глава а ?
Така е всеки чете различно,субективизъм му викат на туй нещо.
Поне се радвам,че си щастлив и доволен.
Псувните за мен :))))
цитирай
9. helloworld - Лилит
21.07.2011 15:56
нахълта преди малко - купона й хареса максимално! :))))))))
цитирай
10. beijaflor - :):)
21.07.2011 16:38
@helloworld - ...Мне, не само :))

@kite333 - хи хи хи
цитирай
11. helloworld - :)
21.07.2011 17:05
:)
цитирай
12. анонимен - pipinana
21.07.2011 17:15
ama 4e dumii...
цитирай
13. ddiaries - аз пък съм на мнение
21.07.2011 21:04
че тези с думите, опиращи в някакви крайности.....понякога просто говорят така шумно и наперено, с тайната надежда, че ще предизвикат универсума да им докаже обратното на това, което твърдят.
Защото това да не вярваш в любовта е раздяла с цялата ти невинност и с онова на което си научен от дете...
Оф..що пак ме караш да мисля:)

Поздрави:)
цитирай
14. boristodorov56 - boristodorov56 …. . . oooO…...
22.07.2011 08:54
boristodorov56

…...oooO………….....
…..(…..)…..Oooo….
.…… )./….(…..)…..
…..(_/…….)./…....
....…………(_/……....
..… АЗ БЯХ ТУК...
цитирай
15. therainss - страхотно
22.07.2011 11:36
Поздравления :)
цитирай
16. beijaflor - Благодаря ви, мили люде!
22.07.2011 11:48
И за коментарите, и за загрижеността ви за психическото ми състояние :):).

Обикновено не анализирам списванията си, но темата е провокативна и ще драсна едно-две твърдения (както аз ги виждам) тук:
- Първо - далеч съм от факта да отричам, не вярвам или проклинам любовта :)
- Второ - животът е цветен, ароматен и пълен с разнообразни неща (включително и емоции) и да се фиксираме в едно от тях означава да пропуснем поне нещо от всичко останало
- Трето - гневът, ревността, страхът и т.н. емоции бият любовта "в девет от десет пъти" (както обича да казва Тери Пратчет) :)

И за последно да ви питам:
Някой от вас да знае от кога любовта е центрирана като висш морален идеал на социално ниво (замествайки предишните такива - дълг, чест и т.н.) и по-важно - ЗАЩО?

Хайде със здраве!
Ваш безумен: beijaflor
цитирай
17. beijaflor - @ddiaries
22.07.2011 11:57
'Щото, за да накараш хората да мислят се иска повече отколкото да ги накараш да те целунат, например ;)
цитирай
18. ddiaries - аз мисля,
22.07.2011 12:04
че Лисата, Зелус и Фобос са неразривно свързани с любовта и ти помагат понякога да я осъзнаеш...след дълго време мъчения душевни примерно...всъщност човек като израства чрез любовта, рядко израства заради самото хубаво, добро чувство.

Издраства заради кофти емоциите през, които преминава и които преодолява!

Не съм съгласна с Тери Прачет и това е.

Държа на думите си и не вярвам в прекаления песимизъм и в принизяването на Любовта..че чак и победата й от други по- нисши чувства.
Мисля, че никой от нас дълбоко в себе си не вярва в това.

Постинга ти е разкошен, разбира се, искрени поздрави!
цитирай
19. ddiaries - beija
22.07.2011 12:12
Сигурна съм, че и двете неща ти се отдават с жените- къде с повече, къде с по- малко усилия!
:)
цитирай
20. beijaflor - Изпросих си го ...
22.07.2011 12:15
...това последното :Р
цитирай
21. kite333 - Аз пък не съм сигурна,
22.07.2011 15:33
че разбирам напълно и вярвам безрезервно в туй чудо Любов
така,че не мога да отговоря.Говоря естествено за Любов мъж -жена (или там еднополова дори да е)
Некомпетентно замълчавам.
Но поздрави разбира се за поста,харесват ми нещата ти, пиши си ги по начина,по който ги усещаш моля и занапред.
цитирай
22. helloworld - И за коментарите, и за загрижено...
22.07.2011 18:13
beijaflor написа:
И за коментарите, и за загрижеността ви за психическото ми състояние :):).

Обикновено не анализирам списванията си, но темата е провокативна и ще драсна едно-две твърдения (както аз ги виждам) тук:
- Първо - далеч съм от факта да отричам, не вярвам или проклинам любовта :)
- Второ - животът е цветен, ароматен и пълен с разнообразни неща (включително и емоции) и да се фиксираме в едно от тях означава да пропуснем поне нещо от всичко останало
- Трето - гневът, ревността, страхът и т.н. емоции бият любовта "в девет от десет пъти" (както обича да казва Тери Пратчет) :)

И за последно да ви питам:
Някой от вас да знае от кога любовта е центрирана като висш морален идеал на социално ниво (замествайки предишните такива - дълг, чест и т.н.) и по-важно - ЗАЩО?

Хайде със здраве!
Ваш безумен: beijaflor


ей сега веднага ти отговарям - от 33 година след Христа! Имаш нет - прочети десетте божи заповеди! Там пише всички отговори на твойте въпроси зададени тук!
цитирай
23. helloworld - чаках
25.07.2011 11:55
някаква реакция, но не би.....Интересно ми беше да чуя отговора ти :))))))))
цитирай
24. beijaflor - :)
25.07.2011 12:07
Въпросът беше по-скоро реторичен... ;)
цитирай
25. helloworld - моля....
25.07.2011 12:31
напиши и отговора :))) за да го знам и аз :)))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: beijaflor
Категория: Тя и той
Прочетен: 192487
Постинги: 46
Коментари: 277
Гласове: 590
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031